На сучасному етапі розвитку українського суспільства виховання на ідеях толерантності набуло особливої актуальності. Здійснюються наміри по-новому подивитись на світ, подолати перепони, які роз’єднують людей, утвердити між ними стосунки на засадах гуманізму та взаєморозуміння. Тому,
з 16 по 20 листопада у Рожнівському ліцеї відбулися заходи згідно з планом приуроченому Тижню толерантності. План проведення заходів був насичений та різноманітний. Коридои освітнього закладу були тематично оформлені, розклеєні вислови мудреців та видатних людей про терпіння і терпимість до інших людей, проведено анкетування, класні години та бесіди на тему толерантності. В холі ліцею лідери учнівського самоврядування оформили інформаційний стенд, який нагадував учням та вчителям про значимість Міжнародного дня толерантності.
У понеділок, 16 листопада, педагог-організатор Коровчук У.Б., провела заняття-тренінг на тему: “Що таке толерантність” для учнівського самоврядування, під час якого учні в цікавій формі розкрили поняття «толерантність», «емпатія», «інтолерантність», «толерантний простір», «стереотипи». Активність учасників під час інтерактивних вправ була високою. Бібліотекар Пилип’юк О.Ф. організувала тематичну виставку під назвою “Країна добра”, куди з зацікавленістю заходили учні, щоб надихнутись. Учасники дитячої організація «Суцвіття» організували виготовлення плакатів-квітів на тему «Толерантність починається з мене». Також протягом тижня учні початкової ланки під керівництвом своїх вчителів виконували “Правила толерантного ставлення”, які отримали у понеділок.
У вівторок, 17 листопада, практичний психолог Гризлюк В.І. провів анкетування “Чи толерантна ти людина?!” та бліц-опитування “Чи живе в моїй школі толерантність”, за висновками якого можна сказати, що більшість учнів нашого ліцею вважають себе толерантними, терпимими.
В наступні дні тижня заступник директора з виховної роботи Радиш А.Р. та педагог-організатор Коровчук У.Б. провели гру-вікторину на тему: “Толерантність – це риса сучасної людини” для 5-8 класів та квест “Вчимося бути толерантними” для 9-11 класів. У грі-вікторині І місце зайняла команда 7-их класів, а у квесті – команда 10-их класів. Журі, директор ліцею Радиш О.Ю. та заступник з навчально-виховної роботи Крутофіст О.Є. нагородили учасників грамотами за призові місця.

Рефлексія і підведення підсумків засвідчили, наскільки актуальною була піднята проблема, важливою для створення толерантного простору у закладі освіти та формування толерантної особистості майбутнього фахівця. Проведені заходи дали можливість ліцеїстам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ. Тиждень пройшов цікаво та змістовно, у всіх панував піднесений настрій.

Дякую всім за активну участь та пам’ятаймо ми різні, але ми – всі рівні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *