Історично сталось так, що саме 21 листопада з різницею в дев’ять років в Україні розпочалися дві революції – Помаранчева та революція Гідності та Свободи.
Минуло вже 7 років від тих подій, а душа й досі болить. До цих пір на території нашої держави немає спокою. Після Майдану розпочалися і тривають військові дії на Сході України, в ході яких втрачено вже сотні тисяч життів солдат та мирних жителів.
Чим була Революція гідності для України? У першу чергу випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Сотні тисяч українців об’єднало прагнення правди. Правди, яка би була основою державного, суспільного, особистого життя. Народ повстав проти брехні, корупції, наруги над волею людей. І вкотре виграв цю битву, адже нікому не вдасться нас зломити! Особливо, якщо кожен із нас буде щирим патріотом в душі.
Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини.
Патріотизм, як і честь виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі.
Саме за таким принципом виховуються учні Рожнівського ліцею.
Учні 9- А класу історію свого народу вивчають, пам’ятають та юних її навчають. З участю першокласників під девізом «Ми не зганьбимо славу
наших героїв» було знято фільм до Дня Свободи та Гідності України.
Нехай пам’ятають про наших героїв,
що за волю поклали безцінне життя,
що творили історію, наше минуле,
у яке вже нема вороття.

Вічна пам’ять героям!
Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *