Вітання від учнів 3-А класу

Перед Великоднем триває Великий піст, який вважають найсуворішим і найскладнішим у церковному календарі. Та навіть під час найдовшого посту є світлий святковий день – Вербна неділя. Цей день не має фіксованої дати, бо “прив’язаний” до Великодня й приходить рівно за тиждень до святкування Воскресіння Христового.

Під час богослужінь на Вербну неділю в храмах освячують букетики верби. Потім освячену вербу несуть додому, прикрашають нею ікони й зберігають протягом усього року. Вважається, що вона вбереже від зурочень, хвороб, повеней і пожеж та інших бід. Вербі приписувалися цілющі сили. Вербові бруньки з’їдали, щоб бути дужими і щоб не боліло горло. Їх додавали до каш, щоб набратися весняної сили. У відварах з вербою купали дітей, щоб уберегти від хвороб. Освяченим гіллям кропили хати й домашню худобу від бід.

Та найголовніший ритуал Вербної неділі – це легкі удари вербовим гіллям один одного, примовляючи: “Не я б’ю, верба б’є, за тиждень – Великдень, недалечко червоне яєчко”.

Цьогоріч Вербну неділю святкуємо в особливих умовах – в умовах карантину з приводу пандемії коронавірусу. Незвичне святкування не завадить усім християнам відчути неабияку велич свята. Адже Вербна неділя – це прекрасне свято, яке несе нам добрі вісті, надію на перемогу добра над злом, світла над пітьмою.

Учні 3-А класу щиро вітають всю шкільну родину з цим чудовим святом. Нехай навіяний вербою аромат весни стане символом нового життя. Нехай ці перші паростки символізують початок нового шляху, що веде до щастя, миру і благополуччя.

Вербна неділенько, Господа дниненько,
Ллється молитва рікою…
Щоб нам жити й Великдень зустріти,
Бий нас на щастя вербою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *