Наші добрі справи


Добрі справи 3-А класу

Рухливі, розумні, кмітливі, талановиті, здібні, дружні – такими словами можна описати учнів 3-А класу, у якому 13 дівчаток і 11 хлопчиків. Всі вони різні, але кожний – це особистість зі своїм внутрішнім світом, характером, зі своїм «я». Кожний бажає бути першим, бо в душу він лідер. У дітей є бажання вчитися. Вони прагнуть знати багато цікавого, тому проектна діяльність на першому місці.
На класних зборах одноголосно вирішили взяти участь у проекті «40 добрих справ» присвячених великому світлому святу «Воскресінню Христовому».
Маємо надію в Бога, що даний проект об’єднає наш колектив навколо доброти, людяності, духовності, що серед нас не буде злих і озлоблених, а будуть тільки милосердні, добрі, щирі і чуйні учні.

Ми ще зовсім маленькі і тому наші справи маленькі. Але кожна справа наша – унікальна і важко сказати, яка з них найкраща. Добрі справи не можна оцінити ані славою, ані грошима.
Насамперед, ми мали велике бажання бути захисником і другом природи, були активними захисниками довкілля.

  • Родини класу згуртувалися і виготовили годівнички. На деревах появилися пташині їдальні, які ніколи не були без корму. Учні підгодовували не тільки пташок, а і бродячих собак.

  • Організували суботник. Прибрали дамбу, берег річки Рибниці. Кожен учень прибирав свою вулицю і обійстя. Одного дня прибирали маршрут «зі школи додому».

  • Під гаслом «Зелень-їдальні» кожен учень висадив в горщик цибулю, доглядав її, а пізніше, коли вона зазеленилась кущиками – віддали шкільній їдальні для салатів.

  • На згадку про себе, біля школи обабіч стежини, яка з’єднує два шкільних подвір’я, посадили алею білих гортензій «Світанок».
    Наша спільна робота щодо покращення екологічного становища довкілля тільки розпочалось. Але вже зараз учень класу знає, що докладаючи невеликих зусиль, можна досягти великих результатів.

У класі панує атмосфера дружби, доброзичливості, взаємодопомоги і підтримки. Рік тому, на класних зборах, ми склали і ухвалили короткий, але дуже змістовний «Статут класу» – закон, за яким живемо:
1.Твори добро – і воно до тебе повернеться.
2.Поважай людей – і люди поважатимуть тебе.
3. Хочеш друга мати – навчись другом бути.
4. Стався до інших так, як хочеш, щоб вони ставились до тебе..
Кожен із наших учнів особливий і в чомусь талановитий. На уроках і в позаурочний час діти прагнуть не тільки здобути нові знання, сформувати навички і вміння, а й оволодіти життєвими премудростями та ключовими компетентностями, щоб у майбутньому відчути себе впевненими на ринку праці, вміти адаптуватися до соціальних змін і криз у суспільстві, а тому ми і творимо добрі справи для розумової діяльності:
– кожен вивчив вірш невідомого раніше поета;
– пробували складати свій невеличкий вірш, казку чи оповідання про добро;
(матеріали зібрані)
– вивчили 10 нових слів з англійської мови, не за програмою;
– невеличкий екскурс: щодня перед уроками учень розказує цікавинку: факт з історії, про тварин, рослин, природу, релігійні притчі, факти про відомих людей і т.д.
– Вивчали прислів’я, приказки, скоромовки, фразеологізми.
Маємо гарну звичку дарувати на свята подарунки. А тому виготовляли різні вироби «власними руками» в подарунок батькам.
Беремо активну участь у шкільних виставках малюнків і виробів «Весна», «Твої космічні канікули», «Великодні свята».
Не забуваємо робити добро для свого здоров’я – щодень у класі робимо ранкову зарядку. Хіба це не добра справа?!
Наші учні є активними читачами шкільної бібліотеки. В книжковій лікарні було відремонтовано 24 книжки. Взяли участь у акції (100%) «Подаруй бібліотеці книжку». Не були байдужими і до інших акцій милосердя «Великодній кошик», «Поможи онкохворому», для перестарілих людей реалібітаційного центру.
Охоче діти беруть участь у шефській операції «Допоможи літній людині». Допомогли господарськими роботами Гафтон Парасковії.
Особливу увагу приділяємо формуванню поняття України як єдиної родини: Заходу і Сходу. Були уроки пам’яті Небесної Сотні, на яких ми писали листи, малювали малюнки воїнам АТО. Батьки допомагали із закрутками та грошима.
На забували приділяти увагу своїм батькам. Щовечора готували чай із м’яти.
А які чисті та благородні душі у моїх маленьких друзів! Всі діти чуйні та щирі, завжди готові прийти на допомогу і підтримку. Ми вже можемо сміливо дивитися в очі одне одному, довіряти свої таємниці друзям, радіти успіхам товаришів, засмучуватися, коли в інших трапляється біда. Для мене дуже важливо не загубити тонкощі людських стосунків за буденними справами. Прагну, щоб дитина почувалася захищеною і щасливою.
А ще мої діти зростають духовно багатими. На протязі 40 днів, кожен учень, зі своїх кишенькових грошей відкладав по 1 гривні. На відбудову церкви Михаіла Артистратига учні здали 1000 грн.
Величезний пізнавальний і виховний потенціал для нас усіх мав цей проект. А на перервах у нас гамірно, лунають сміх, жарти, співи, танці. Адже у класі поряд з учнями живуть невидимі друзі – веселощі, фантазії, креативність, незламний дух перемоги. І не має жодного вільного куточка для злих недругів дітей – суму, нудьги, невдач і поразок.
Ми просто відчуваємо, що добро серед нас і його можна творити щодня. І чим більше будемо робити добрих справ, тим на краще зміниться життя у кожного з нас, життя нашої країни.
Наші маленькі добрі справи показують, що доброта може багато чого змінити в житті кожного.


Добрі справи 5-В класу


Добрі справи 6-А класу

Шкільне життя неповторні і прекрасне. Переповнене нашим дитячим сміхом, іграми, добрими справами, дружбою, взаємопідтримкою, бажанням добре навчатися.
От і ми, учні 6-А класу, зробили ще одну добру справу: посадили алею юк (Yucca) на території нашого освітнього закладу. Посадити – то не зрубати. За таким принципом ми прагнемо жити і створювати красу для себе і оточуючих.
Шкільні роки пробіжать швидко. А згадка про наш клас та наші вчинки залишаться


Добрі справи 6-В класу

Несподівані добрі вчинки – це наші спроби зробити кращим день іншої людини. Увага, привітність, турботливість – ось наша основна зброя в цих намаганнях. Тому в п’ятницю 05.04.2019 учні 6-в класу вирішили приєднатися і довести наш стадіон до ладу.
Ми розумні, ми кмітливі,
6-в усі щасливі.
Ми усіх Вас так шануєм
Добру справу Вам даруєм.
Стадіон в нас просто клас,
І лавки чистенькі
Помалюєм їх усіх
Дуже ми гарненько.
І радіє око нам
Як попрацювали!
І лавки там просто клас
Синьо – жовті лави.


Добрі справи 7-А класу

«Без труда нема плода», каже народна мудрість. А й справді так, адже не працючи ми нічого не матимемо. Фарбування лавочок на подвір’ї школи доволі клопітка та складна робота,але наш клас впорався завдяки спільним зусиллям та прагненню зробити щось кращим. Вітер перешкоджав нашій роботі та це нас не зупиняло і ми знову приймалися до роботи. Без перебільшень ця справа була важкою, але в веселій компанії нашого класу все давалося набагато легше. Ми допомагали один одному і це робило нас згуртованішими та піднімало настрій. Кожен з учнів нашого класу вклав частинку душі в цю справу, адже вона стала початком чогось хрошого. Нам хочеться, щоб через десятки років,повернувшись до цього місця, ми могли побачити, що наші наступники також підтримують все в порядку та чистоті.


Добрі справи 7-Б класу




Добрі справи 7-В класу