І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т. Г. Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   

З нагоди 209-річниці з дня народження Тараса Шевченка в нашому освітньому закладі проведено виховний захід «Була у нього незвичайна доля, та доля Україною була».

Здається, ми все знаємо про Тараса, але щоразу відкриваємо його для себе знову і знову. Важко повірити, що цей великий українець жив і писав два століття тому. Втім, він сьогодні радить нам, підказує, розмовляє з нами.
«І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі». «Борітеся – побороте» – має особливий тепер сенс для України.

Шевченко завжди сучасний і актуальний, як правда, добро, людяність, щирість. Його голос сьогодні потужний, як ніколи. Ми можемо знайти у нього відповіді на багато питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *