23 квітня о 14год відбувся І етап онлан-турніру гри-вікторини «Шлях Василя Стефаника» з нагоди 150-літнього ювілею видатного письменника, патрона Прикарпатського національного університету. Змагалися 78 команд-шкіл Івано-Франківщини і не тільки.
Перед початком турніру організатори привітали учасників гри на ZOOM-платформі. Зокрема, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук висловила подяку всім старшокласникам-учасникам та їх вчителям, які готувалися до змагання.
Команда Рожнівського ліцею «Гуцульщина» крокувала мапою гри, на якій було відображено життєвий шлях Василя Стефаника від дня народження до останніх днів. Всі «зупинки» гри виконано художником у олівці з листівок того часу та потім оцифровано. В центрі – камінний хрест як символ долі та нагадування про однойменний відомий твір Василя Стефаника. Шлях відтворює сім знакових етапів біографії відомого українського письменника. Головний персонаж – Карпатська рись, символ Університету, яка поставила кожному учаснику 20 запитань; турнір відбувався у супроводі сучасного аранжування покутської музики. Ми змогли поринули у атмосферу періоду, в якому проживав Василь Стефаник. Така цікава та інноваційна гра, посприяла глибшому вивченню життєвого і творчого шляху геніального українського письменника Василя Стефаника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *