«На порожньому місці роду не заснуєш», – писав Павло Загребельний, а тому кожен свідомий українець повинен знати історію своєї держави. А історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших і найкривавіших її сторінок є бій під Крутами. Пройшло вже понад сто років, але ми й дотепер не можемо забути бій молодих юнаків, який відбувся 29 січня 1918 року. З цієї нагоди 29 січня в нашому освітньому закладі відбувся вечір-реквієм «Склали крила орлині на вівтар України», який підготували учні десятих класів.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі та нескореного духу нашої нації.
Вечір-реквієм присвячений усім тим, хто в боротьбі за волю й кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, хто спить у знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі; цвітові нашого народу, його славним синам і дочкам, які в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас, – життя; тим, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути й викреслити зі своєї пам’яті та історії, героям, які впали у страшному бою під Крутами, а також згадали усіх захисників та захисниць, чиї життя забрала війна, спричинена агресією росії сьогодні.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *