З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 13 по 17 листопада 2023 року в Рожнівському ліцеї «Гуцульщина» імені Федора Погребенника було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом «ТИ знаєш, що Ти – людина».
Впродовж тижня робота педагога організатора, заступника директора з виховної роботи, практичного психолога та соціального педагога школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей. Активну участь у даному тижні взяли здобувачі освіти нашого ліцею, зокрема – учнівське самоврядування.
План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі учні школи приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного.
Вже з першого дня у фойє ліцею учнів зустрічала фотозона, де кожен міг написати на долонці солідарності своє тлумачення поняття толерантності.
З учнями 1-их класів (1-А, 1-Б, 1-В) було проведено тренінг «День доброти», на якому діткам було запропоновано перегляд тематичного мультфільму «Творимо добро разом!», де першокласники вчились відрізняти добрі справи від злих. Було закладено перші три квіточки Доброти та любові у Віночок Толерантності та підготовлено чудову виставку малюнків на тему: «Щастя просто жити»! Здобувачів освіти старших класів, а саме учнів 7-А та 9-А, відвідали представники проєкту «ProAction», що реалізується за підтримки швейцарського Фонду Terre des homes в Україні, з метою проведення занять-тренінгів на тему добра, взаємодопомоги та співпраці. Діти були просто у захваті: у 7-му класі було проведено тренінг з елементами активностей, а в 9-му класі діти працювали з фарбами. Неймовірний досвід для наших здобувачів освіти, який ми будемо впроваджувати і надалі.
У 6-А класі відбувся урок-тренінг під керівництвом практичного психолога ліцею. Також класним керівникам було запропоновано провести класні години на тему: «Толерантність, як запорука людяності» (проведення анонімного анкетування «Чи толерантна ти людина»).
Для 4-х класів було проведено опитування на тему: «Якби я був/була добрим янголом». Для 2-х класів – асоціативний кущ «Добро». Проведений урок з елементами тренінгу “Квітка толерантності” соціальним педагогом Христиною ЮРАХ.
Також у старших класах за участі Комітету журналістики учнівського самоврядування було проведено відкритий мікрофон – хвилинка позитиву «Комплімент кожному»!
Як підсумок тижня, у молодшій школі відбулось закладення решти квіточок у Віночок Толерантності здобувачами освіти 2-х, 3- х, 4-х класів, у старшій школі відбувся флешмоб – «Віночок побажань для школи», де участь взяли по одному представнику з кожного класу (з 5 по 11). Діти обмінювались своїми побажаннями та трактуваннями поняття толерантності.
У цей непростий час, в час війни і загроз, повітряних тривог і важких випробувань, вкотре хотілось пригадати і закріпити, що добро, усе те людське, щире, терпеливе, рано чи пізно, але переможе зло! Не забуваймо, що всі ми –РІЗНІ, проте – усі РІВНІ!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *