“Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекаємо її.”
Олесь Гончар

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

Традиційно 21лютого, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, до відзначення долучилася вся шкільна родина Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника, щоб ще раз доторкнутися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

У цей день в нашій школі  пройшли заходи  під гаслом  «Відчуй смак української мови!..». Вчителі української мови та літератури провели цікаві та пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, квести, а саме: «Інтелектуально-розважальна гра «МовиМО QUIZ», мовний практикум «Розмовляю українською грамотно», лінгвістичне дослідження «Таємниці мови»,  «Юний мовознавець».

Завершальним етапом святкування стала літературно-музична композиція

«Єднаймося у рідномовнім колі!», проведена учнями 7-Б класу. У ході заходу зупинилися на роздумах про значення мови в житті кожного з нас та у формуванні нашого національного обличчя. Під час заходу дізнались цікаві факти про українську мову, її походження та розвиток через століття. Цей захід нагадав про те, що мова – це не лише засіб спілкування, а й символ нашої ідентичності та культурного багатства.

З почуттям гордості звучали слова звернення учнів до української мови. Всі заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови. Барвисте розмаїття вишиванок, створили піднесений настрій та не залишили байдужими нікого у ліцеї.

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *