Цьогоріч Радіодиктант національної єдності вперше відбувся 27 жовтня – у День української писемності та мови, який, згідно з указом Президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня.  Вже стало доброю традицією у Рожнівському ліцеї «Гуцульщина» імені Федора Погребенника  приєднуватися до написання радіодиктанту. Головна мета цього заходу – не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, дбає про чистоту та правильність мови.

Авторкою Радіодиктанту національної єдності 2023 року стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, а читав диктант актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі “Довбуш”.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українське радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Учні та вчителі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника змогли  не тільки перевірити свої знання, а й підтримати українську мову і сприяти формуванню мовної культури!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *