30.08.2024 року в ліцеї побували керівник проєкту Save the Children (швед. Rädda Barnen «Врятуймо дітей») — міжнародна неурядова організація, що надає допомогу і підтримує дітей у багатьох країнах) та представники організації в Західному регіоні, фасилітатори проєкту «Безпечні школи», голова та заступник місцевого самоврядування, які зустрілися з представниками Комітету Безпеки Школи. У ліцеїі проєкт «Безпечні школи» працює з лютого 2024 року. За цей час у рамках проєкту було створено Комітет Безпеки Школи, в який входять учні, вчителі та батьки. Фасилітатори активно проводять сесії для здобувачів освіти та дорослих, удосконалюючи знання про права дітей, про насилля та ментальге здоров’я. Члени Комітету Безпеки Школи створили Кодекс Поведінки, ідентифікувючи наявні ризики в ліцеї, створили мапу ризиків. Пріоритетом було реконструкція укриття.
Партнерською організацією разом із Save the Children було здійснено монтаж підлоги ПВХ в укритті; пофарбовано стіни та стелю; встановлено систему опалення та освітлення з метою мінімізації ризиків.
Також у рамках проєкту здійснювалось оснащення ресурсної кімнати для підтримки доступу до освіти дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами. Вона дійсно відповідає всім стандартам і потребам дітей і громади в цілому. Вчителі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» брали участь у проведені тренінгу HEART(зцілення та навчання через мистецтво), який проводили SCI та отримали всі необхідні матеріали для імплементації цієї програми в ліцеї для місцевих та внутрішньо переміщених дітей задля покращення психоемоційного стану.
Представниками проєкту було високо оцінено роботу нашого КБШ, маємо велику надію на подальшу співпрацю.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *