Щороку, 23 травня відзначається свято – День Героїв. З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, цього ж дня відбувся велопробіг, присвячений пам’яті Героїв нашої країни. В дійстві вже вкотре взяли участь учні, педагоги та батьки нашого ліцею. Для Рожнівської територіальної громади, зокрема для учнів, вчителів та батьків Рожнівського ліцею “Гуцульщина” імені Федора Погребенника – це дуже важливе свято. Завжди потрібно пам’ятати наших героїв, які віддали своє життя за нашу з вами волю. Наші захисники, наші хлопці, воїни-титани саме зараз, в ці секунди боряться за вільне життя, за Україну. Вони відстоюють українське майбутнє…
Учні Рожнівського ліцею свій маршрут розпочали з шкільного подвір’я. Рухаючись маршрутом , учасники велопробігу побували на могилі борцям за волю України, вшанували пам’ять загиблих Героїв у російсько-українській війні, побувавши на могилах: Руслана Прокіпчука, Сергія Смадича, Петра Данилюка, Віктора Жежерова, Сергія Марчука, Дмитра Кияненка. Побували також біля пам’ятного хреста “Арсену” та на могилі Михнюк Олени Тимофіївни, псевдо “Зена”, “Вишня”.
Пам’ять загиблих героїв вшановували молитвою та хвилиною мовчання.
Погода видалась сприятлива, сонячна. Всі учасники велопробігу були щасливі взяти участь в такому дійстві, були задоволені собою та своїми успіхами, особливо коли дістались до кінцевої точки маршруту.

Висловлюємо велику вдячність та повагу усім захисникам, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність рідної країни. Сердечно дякуємо кожному з Вас, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок.
Ми всі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами й назавжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам’ять! Слава Україні! Пам’ятаємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *