31 січня 2023 р. у житті Рожнівського ліцею «Гуцульщина» відбулася масштабна подія – Міжнародний науково-практичний онлайн-нетворкінг Highlight Event проєкту CLIMAN «Екологізація сучасного освітнього простору: основні вектори інноваційної трансформації та шляхи їх впровадження». Освітній фронт не зупинився, і тому нам було запропоновано долучитись до участі в цьому заході разом із  закладами освіти – учасниками проєкту CLIMAN, партнерами проєкту, громадськими інституціями, школами-учасницями Міжнародного проєкту «Асоціація шкіл ЮНЕСКО в Україні» та ЗЗСО міста Києва.

Коротко про проєкт CLIMAN:

Проєкт CLIMAN передбачає підготовку кваліфікованих менеджерів із клімату. З цією метою проєктні команди вивчають найкращі практики ЄС, підбирають та навчають персонал, оновлюють існуючі магістерські програми з охорони навколишнього середовища та управління, розробляючи міждисциплінарний навчальний модуль щодо запобігання, адаптації та пом’якшення змін клімату.

Мета проєкту – допомогти стати центрами розвитку досліджень управління кліматом для прискорення інтеграції у світовий кліматичний ринок та задоволення глобальних вимог регулювання клімату шляхом застосування кращих європейських практик у сфері запобігання змінам клімату, адаптації та пом’якшення наслідків.

Цілі проєкту:

  1. Оновити існуючі магістерські програми, розробивши міждисциплінарний навчальний модуль «Управління кліматом».
  2. Створити консультаційні центри управління кліматом в університетах-партнерах та забезпечити їхній сталий розвиток.
  3. Сприяти розвитку та зміцненню інституційного потенціалу університетів-партнерів з метою розробки рекомендацій для промислового, транспортного, енергетичного, туристичного секторів та місцевих органів влади у сфері запобігання, адаптації та пом’якшення змін клімату.

Координатор проєкту: Нідерландська бізнес-академія, Нідерланди.

Співкоординатор проєкту: Університет «КРОК», Україна.

Партнери: Університет Фоджа, Італія; Університет прикладних наук, Німеччина; Університет імені Міколаса Ромеріса, Литва; Університет Туріба, Латвія; Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Україна; Національний університет «Львівська політехніка», Україна; Державний університет імені Акакі Церетелі Кутаїсі, Грузія; Державний університет Батумі імені Шота Руставелі, Грузія; HTW Берлін – Університет прикладних наук, Німеччина.

Незважаючи на специфіку часу, сигнали повітряної тривоги  та наявності труднощів з підключеннями через вимкнення електроенергії, команда здобувачів освіти Рожнівського ліцею (керівник–Олександра Галичук, учасники – Олександра Денісенко, Денис Радиш, Богдана Копчук, Ірина Галичук) та учасники клубу «Юні лісові рейнджери» (Роман Крутофіст, Володимир Гембей, Ярослава Галичук) разом із керівництвом ліцею: Оленою Радиш та Оксаною Крутофіст гідно представили освітній заклад у науково-практичній дискусійній панелі «ПЕРСПЕКТИВИ СТВОРЕННЯ ЦЕНТРІВ КЛІМАТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ».

Міжнародний інтерактивний захід пройшов на одному подиху, надзвичайно цікавими були дискусійні панелі та нетворкінг-студії, спілкування з представниками освітніх українських та міжнародних спільнот.

Дирекція ліцею засвідчує свою повагу та висловлює величезну вдячність за плідну співпрацю організаторам та координаторам проєкту, зокрема, Ірині Рибак­ – доценту кафедри міжнародних відносин та журналістики, заступнику директора з наукової та методичної роботи фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій університету «Крок». Щиро бажаємо мирного неба, стійкості та досягнення омріяної ПЕРЕМОГИ!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *