В умовах реалізації компетентнісного підходу одним із основних завдань сучасної школи є формування активної інтелектуальної особистості, яка володіє знанням основ наук, здатна креативно мислити, проявляти ініціативу, творчо вирішувати життєві і професійні завдання. Вагомий внесок у формування такої особистості забезпечує використання в навчальному процесі нестандартних форм організації навчання, які створюють умови для активної навчальної діяльності школярів.

27 травня на підсумковому занятті з інформатики учні 5-В класу проявили свою фантазію та вміння у проєктуванні та створенні власних міні-роботів. Кожен мав змогу презентувати власний проєкт, придумати назву для робота та описати його систему команд. Для інших учасників навчального процесу організовано виставку міні-роботів класу.

Проєктна діяльність на уроках інформатики здійснює емоційний вплив на дітей, підтримує інтерес до навчання, забезпечує інтелектуальний розвиток, спонукає до ініціативи, формує навички взаємодії з іншими учасниками навчального процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *