У середу, 28 лютого, здобувачі освіти Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника мали за честь вітати у нашому навчальному закладі фасилітаторів проєкту «Безпечні школи», які є представниками Донецької громадської організації «Союз осіб з інвалідністю України». Дана організація співпрацює з організацією Save the Children. Наш ліцей є одним з п’яти учасників проєкту «Безпечні школи» в Івано- Франківській області. Save the Children (Сейв зе Чілдрен) – найбільша у світі міжнародна гуманітарна організація, що надає допомогу дітям, сприяє наданню більших прав для молоді, особливо шляхом застосування Декларації ООН про права дитини. Члени Альянсу координують надання допомоги у надзвичайних ситуаціях, захищаючи дітей від наслідків війни та насильства. На думку співробітників організації, навіть невеликі пожертви можуть врятувати велику кількість дітей.

Останнім часом організацією була запущена програма з надання якісної освіти восьми мільйонам дітей, що живуть у країнах, схильних до частих збройних конфліктів. Наша країна – не виняток.

У рамках проєкту «Безпечні школи» на першому етапі зустрічі із фасилітаторами нашого ліцею – пані Лесею та паном Олександром, – було створено Комітет Безпеки Школи (КБШ), куди входять 10 здобувачів освіти ліцею (учні 6-10 класів), 5 батьків і 5 вчителів. Було переглянуто Презентацію про діяльність Save the Children та основні пріоритети роботи організації. Діти дуже зацікавились проєктом і вже на зустрічі висловлювали думки щодо певних ризиків. Впевнені, наша співпраця буде тісною, плідною та результативною. Щиро дякуємо організації  «Save the Children» за можливість бути учасником такого масштабного проєкту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *