7 квітня щорічно відзначається Благовіщення Пресвятої Богородиці. У цю дату згадують благу звістку, яку отримала Богородиця від архангела Гавриїла: він повідомив їй, що вона народить Божого Сина. А ще сьогоднішній день наповнився ще однією приємною подією. Ми, врешті-решт, познайомилися з новими учнями нашого ліцею з числа внутрішньо-переміщених осіб. Зустріч відбулась в рамках проекту «Все буде Україна!». Програма була насичена. Працювали команди виховної (Анастасія Романівна Радиш, Уляна Богданівна Коровчук) та соціально-психологічної служби (Христина Ярославівна Юрах, Діана Володимирівна Томей). Також активну та творчу участь в зустрічі взяла учителька образотворчого мистецтва та трудового навчання нашого освітнього закладу Розалія Дмитрівна Боєчко.

Почалось все з вітальних слів директора ліцею Олени Юліанівни Радиш та заступника директора Оксани Євгенівни Крутофіст, після чого ми продовжили більш детальне знайомство з учнями за горнятком чаю з солодощами. Все йшло згідно запланованої програми. Ми розповіли дітям все, що ми знаємо про край, де вони на даний момент проживають та про Косівський район за допомогою ІКТ. Було проведено вправи, анкетування та арт-терапію, метою яких було формування здатності виражати свої емоції,свої почуття в малюнках,навчання дітей розпізнавати страхи людей, а також і свої, оволодіння уміннями і навичками подолання страху та забезпечення позитивного психологічного настрою на занятті.
Завершили нашу плідну працю так званою рефлексією – розмалювали патріотичну картину, яка раніше була підготована нашою майстринею Розалією Боєчко. Під час малювання, ми продовжували спілкуватись. Вже на сам кінець, діти залишили в коробці побажань свої очікування на наступну зустріч. Кожен з учасників заходу отримав на пам’ять символічний магніт із зображенням нашого ліцею.

Такі заняття є дуже необхідними зараз для дітей, які приїхали з різних куточків України. Це дозволило їм розслабитись, поринути у невимушену атмосферу, де немає звуків ракетних ударів, познайомитись ближче з членами учнівського самоврядування. Чекаємо з нетерпінням нашої наступної зустрічі. Дякуємо за вашу участь та позитив! Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *