9 березня 2024 року Україна відзначає 210-річницю від дня народження геніального Пророка, українського поета, художника, прозаїка, драматурга, політичного та громадського діяча – Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко – символ вільної думки, борець за права людини, вічний відсторонений від часу, чия творчість і досі вражає своєю глибиною та актуальністю. На шляху до свободи та гідності, який він прокладав через свої вірші та картини, ми бачимо натхнення та віру у краще майбутнє.

Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Тож вшанування Великого Кобзаря – гідний привід для педагогів Рожнівського ліцею «Гуцульщина»  та їх вихованців згадати Пророка України шляхом проведення тематичних уроків української мови і літератури, низки цікавих позакласних заходів з метою ширшого ознайомлення з маловідомими сторінками непростого життя поета, його самобутнім світоглядом, неповторністю художньої творчості, задля становлення національної свідомості шкільної молоді, усвідомлення величі культури рідної держави.

Тарас Григорович Шевченко є не тільки геніальним письменником, поетом та художником, а й справжнім мислителем, філософом, символом української ідеї. Його творчість, його внесок у розвиток української культури неоціненні. Цитати Тараса Григоровича – це крилаті вислови, які надихають та не втрачають своєї актуальності й донині!

Ми впевнені, що ці заходи, які відбулися в ліцеї, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови нашої державності. І ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *