Насичені шкільні будні в Рожнівському ліцеї «Гуцульщина».

Понеділок, щоб не такий важкий був день, спробую трохи додати  позитиву для всіх.

08.05. 2023 р. День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня у всьому світі відзначають День пам’яті та примирення. Друга світова війна була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини. Сьогодні ми віддаємо гідну шану подвигу українського народу та його визначного внеску в перемогу над нацизмом. Через кожну українську родину пройшли події  80-літньої давнини. Згадка про них живе в пам’яті родин наших учнів. Учнівське самоврядування в онлайн-форматі згадало про події Другої світової. Зараз Україна знову на полі жорстокої битви. Ворог, як і тоді, нищить наші міста й села, убиває мирних громадян, змушує українців залишати власні домівки. Тому ми зберігаємо пам’ять про події Другої світової, передаємо її молодому поколінню. Ми обов’язково переможемо у війні, яку нав’язала нам росія — держава-терорист! Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Масове виконання гімну України до Дня пам’яті та примирення  (учні 1-11 класи).

 Першокласники з нетерпінням чекали на свято «Букварику, дякую за знання», щоб розказати, чого вони  навчилися. Це свято приходить до кожного один раз у житті і присвячене воно книжці, без якої не може обійтися жодна людина. Буквар живе більше 400 років. Буквар – це «чарівний золотий ключик» який відчиняє всім двері у світ знань. Тому 67 першокласників-чомучок, подякували букварику за науку.

09.05.2023 р. свято прощання з буквариком.(1-Б клас).

10.05.2023 р.  свято прощання з буквариком.(1-А клас)

 

11.05.2023 р. свято прощання з буквариком.(1-В клас)

10.05.2023 р. було проведено свято «Ми п’ятикласники!» 5-А клас

Мама, матуся, ненька… Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. І справді, час рікою пливе, але вороття назад немає. І скільки не було б нам: 5, 20 чи 50 – завжди потрібна мати, її ласка, її погляд. І чим більша ваша любов до матері, тим світліше і радісніше життя.

11.05.2023 р. свято  ДО ДНЯ МАТЕРІ (6-Б клас)

12.05.2023 р. свято ДО ДНЯ МАТЕРІ (2-Б клас)

14.05.2023 р. свято ДО ДНЯ МАТЕРІ (6-В клас)

Усі свята пронизані великою любов’ю до МАТЕРІ. Добрі й старанні руки синів та дочок для найрідніших у світі матусь приготували до цього дня вітальні листівки «Зі святом, Мамо!».

Святковими подарунками для матерів стали вірші й пісні про маму, про рідну Україну та подарунки, виготовлені власними руками.

Дякую за подаровані хвилини радості і віри в перемогу. Хай здійсняться з Божою поміччю мрії, будуть почутими  молитви матерів за своїх дітей, за нашу ПЕРЕМОГУ…

 

12.05.2023 р. Були проведено змагання з легкої атлетики серед учнів 5-6 класів Рожнівської ТГ

 

12-13.05.2023 р. було проведено виїзд учнівського самоврядування до Смугарських водоспадів (вони ж Буковинські водоспади) – це каскад водоспадів на річці Смугар. Річка тече через виходи масивних пісковиків, вапняків та сланців, на виступах яких і утворилися водограї. Тягнеться каскад Буковинських водоспадів по річці на довжину близько 3-х кілометрів з плавним підйомом вверх. Прогулянку Смугарськими водоспадами було поєднано з відвідуванням мальовничих скель Протяте Каміння та Німчич.

 Маршрутсело Розтоки – Буковинські водоспади – Грот (арка) – Протяті камені – Соколине око – село Розтоки. (12 км). Тривалість6 годин. Враження незабутні, зуміли «покупатись» у річці Смугар. Спільна вечеря, приготовлена власноруч об’єднала наш дружний колектив! Мріємо про новий маршрут горами Карпат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *