Карпатам зеленіти вічно!
Ми, учні Рожнівського ліцею «Гуцульщина», з осені 2018 року стали учасниками цікавогопроекту «Юні лісові рейнджери», який здійснює Благодійний фонд «Центр громадських ініціатив» за фінансової підтримки Міжнародної програми Лісової служби США.
Працюючи у проекті, ми отримуємо:
– цінну інформацію про відносини «людина і природа», «людина і ліс»;
– навички вести спостереження;
– вміння працювати у команді;
-здатність формувати екологічний світогляд та мислення,
розвивати творчу активність, пізнавальний інтерес.
Робота нашого клубу «Юні лісові рейнджери» різнопланова: особливо захоплюють екскурсії у ліс, із задоволенням беремо участь у екологічних природоохоронних акціях; корисну інформацію і поради отримуємо, спілкуючись із працівниками лісового господарства та представниками Національного природного парку «Гуцульщина». Такі зустрічі сприяють розвитку демократизації та вмінню працювати у команді, що дає можливість розвивати креативність та лідерські якості. У захоплюючих тренінгових заняттях, конкурсах, вікторинах, інтелектуальних іграх, квестах ми пізнаємо світ і себе.
Вивчаючи народні перекази, казки, легенди, притчі, повір’я, стаємо активними учасниками життєтворення. Тісно співпрацюємо з працівниками лісництва, дирекцією освітнього закладу, вчителями, батьками, громадськістю та керівництвом Рожнівської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Нові підходи у проведенні вищезгаданих позакласних занять забезпечують розвиток компетентностей у галузі охорони навколишнього середовища, сприяють вихованню свідомого ставлення до праці, до збереження природи, використання та відтворення природних ресурсів. Особлива увага приділяється вивченню лісів, знайомству з їх раціональним використанням та охороною.

[envira-gallery id=”2005″]

За час роботи у проекті ми здружились, самореалізувались, стали єдиною командою однодумців, адже нас об’єднала і надихає любов та повага до рідної природи, яку ми готові захищати і берегти.Значний вплив на учнів, батьків, вчителів має розуміння того, що природа в небезпеці, її треба рятувати вже сьогодні. І робити це треба кожному з нас.
Незабутнє враження на учнів, вчителів, батьків справили тренінгове заняття, захоплюючі ігри, конкурси, виконання прикладних практичних завдань, проведені координатором проекту «Юні лісові рейнджери» та представником Благодійного фонду «Центр громадських ініціатив – Ігорем Вишняком Доброзичливе ставлення, дружна атмосфера, взаємоповага, вміння навчати граючись, дали можливість зрозуміти, що кожна особистість може внести свій вагомий вклад у захист довкілля. Компетенції, що сформувались, у майбутньому будуть спрямовані на збереження лісових багатств. Ми, члени клубу «Юні лісові рейнджери», представники Карпатського регіону, не байдужі до майбутнього природи і маємо надію, що завдяки спільним зусиллям станемо дбайливими господарями на своїй землі та зуміємо відродити багатовікові традиції збереження краси і унікальності природних багатств, якими Бог наділив наш край.
Марія Кричун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *