29.05.2024 р. освітяни та учні Рожнівського ліцею «Гуцульщина» взяли участь у Всеукраїнському ЕТНО+АРТ ФОРУМі «Пригортає Гуцульщину Україна-ненька», який відбувся на базі фахового коледжу Університету «КРОК» з нагоди 70-річчя вступу України до ЮНЕСКО та в рамках проєктів «Незламні – генетичний код української нації» і «EcoEthnoEducation». Надзвичайно приємно, що наш заклад став партнером та активним учасником цієї конференції.
Учасники з різних куточків України в змішаному форматі мали можливість обмінятися думками, збагатитися доброю енергетикою. Вражало все: і щира атмосфера дійства, і високий рівень виступів учасників конференції, їхня науковість та новизна. Варто зауважити, що кожен серцем зміг доторкнутися до невичерпних джерел Гуцульщини, її автентики та сакральності.

Учасники конференції презентували свої дослідження у різних студіях. На пленарному засіданні з вітальним словом до всіх учасників конференції звернулася директорка нашого ліцею Олена Радиш. У студії №1 «Орнаментальна ода Гуцульщини», де модератором працювала Олена Юліанівна, виступали наші здобувачі освіти: Пилип’юк Євгенія, учениця 8-Б класу, («Діалектне мовне середовище Гуцульщини крізь призму інформаційно-комунікаційних технологій», керівник Наталія Сергієнко); Голюк Інна, учениця 10-Б класу, («Семантика та символіка традиційного жіночого головного убору», керівник Мар’яна Корпанюк-Красейчук); Галичук Ярослава, учениця 9-А класу («Відображення елементів орнаменту Косівської кераміки у творчості видатного майстра сучасності – Сергія Дутки», керівник Олександра Галичук); Сахро Софія, учениця 8-А класу, («Федір Погребенник – етнограф і фольклорист, літературознавець, учений із світовим іменем», керівник Світлана Симотюк); Радиш Анна, учениця 7-Б класу, («Гуцульські мотиви у творчості Богдана Радиша», керівник Євгенія Маркевич); Панчишак Віталіна, учениця 10-Б класу, («Писанкове мистецтво Гуцульщини», керівник Мар’яна Корпанюк-Красейчук). У студії №4 «Етнопросвітництво у діяльності закладів освіти» презентувала своє дослідження «Етнопедагогіка Гуцульщини як підґрунтя становлення життєтворчої особистості» Наталія Сергієнко, заступник директора з навчально-виховної роботи.

Цей неймовірний захід об’єднав однодумців із усієї України, а також допоміг юним дослідникам знайти нових друзів!
Щира подяка організаторам та всім дотичним до проведення Форуму! Робимо разом ще один культурний крок до Перемоги!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *