21 квітня 2021 року в житті Рожнівського ліцею «Гуцульщина» відбулася масштабна онлайн-подія «Всеукраїнська ЕКО+ЕТНО+AРТ ініціатива: креативна НЕконференція» під патронатом Київського університету «Крок», Фахового коледжу університету «Крок», Міністерства освіти і науки України, Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Міжнародного проєкту «Асоційовані школи ЮНЕСКО» (Національний координатор мережі Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні), Державного агенства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Відділу молоді та спорту Шевченківської державної адміністрації в місті Києві.

Метою конференції було створення цілісної мережі з навчальних закладів та організацій, об’єднаних освітньо-екологічною взаємодією та плідною співпрацею у напрямку виховання любові до рідної Батьківщини, збереження традиційної культури українського народу, його автентичності та визначення екологічних настанов сьогодення.

Потужна, мотивована команда креативних педагогів, харизматичних здобувачів освіти Рожнівського ліцею взяла участь в роботі п’яти студій. У першій сесії ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОСВІТНІЙ СЕМІНАР у форматі OpenTalk «Сучасний екологічний нетворкінг в Україні: можливості навчальних закладів» працювали директор ліцею Олена Юліанівна Радиш, яка звернулася з вітальним словом до всіх учасників конференції, презентуючи еко-мистецьку діяльність освітнього закладу, та заступник директора ліцею Оксана Євгенівна Крутофіст. Федорук Олег, учень 10-А класу, разом із науковим керівником Кричун Марією Іванівною на високому рівні захистив проєкт «Дослідження якості питної води в джерелах водопостачання села Рожнів» у стратегічній проєктній сесії «Еко-освітній нетворкінг в умовах карантину. Ініціативи. Ідея. Челенджі». Вчителі технологій Крутофіст Володимир Миколайович, Боєчко Розалія Дмитрівна, Дибель Юлія Дмитрівна та команда учнів 8-11 класів (Скоробреха Василь, Стеф’юк Марина, Галичук Ірина, Торак Тетяна, Бойко Юлія, Андрійчук Тарас, Радиш Павло, Стеф’юк Тарас) стали учасниками Еко-мистецьких фестин «Мистецтво в етнобарвах України», де гідно презентували родзинку нашого освітнього закладу – декоративно-прикладне мистецтво. Їхні майстер-класи з різьби, кераміки, ткацтва були наповнені самобутністю та унікальністю гуцульської автентики Карпатського краю. Маючи вікові традиції, свою культуру, талановитих і працьовитих людей, наш освітній заклад поставив перед собою завдання – не загубити надбання наших предків, а ще ширше розвивати народні ремесла, відкриваючи нові мистецькі горизонти. Саме в школі молоде покоління вчиться пізнавати прекрасне крізь призму мистецтва. Щира вдячність організаторам і учасникам конференції за плідну роботу і приємне спілкування! БРАВО ВСІМ! Сподіваємось на зустрічі і співпрацю в майбутньому!!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *