“Якби мені достати струн живих,

 якби той хист мені, щоб грать на них,

потужну пісню я б на струнах грала,

нехай би скарби всі вона зібрала,

ті скарби, що лежать в душі на дні…”

 

Леся Українка

Творчість Лесі Українки зайняла одну з найвищих позицій у вітчизняній та світовій культурі. Феномен її таланту полягав у тому, що вона одночасно працювала в різних жанрах, збагативши та урізноманітнивши українську літературу. Її твори перекладені багатьма мовами. Письменниця залишила великий творчий скарб для українського народу.

З нагоди 153-ї річниці від дня народження Лесі Українки ліцеїсти 6-В класу під керівництвом Маркевич Н.Г.  провели  захід «Я маю в серці те, що не вмирає…». Учні декламуючи Лесині твори, передали любов до свободи, природи та людини. Життя Лесі Українки навчає нас завжди бути сильними і формувати життєву мужність, цілеспрямованість, наполегливість та  прагнення до самоосвіти.

Образ Лесі Українки – не про “слабосилу, хвору дівчину”. Життя Лесі Українки – це історія успіху за, здавалося б, несприятливих обставин. Це невтомна праця та вміння досягати поставленої мети. Хто має сильне бажання – просто робить свою справу.

Попри війну, сльози, переживання за тих, хто на фронті, українська жінка сьогодні лишається захисницею, символом щастя і незламності. Як  Леся Українка!

“А в серці тільки ти,

Єдиний мій, коханий рідний краю!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *