Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Як зрозуміти, що стан душевного здоров’я вийшов із рівноваги та настав час звернутися до спеціаліста за підтримкою і допомогою?

1 березня медичною сестрою ліцею Анною Ропар було проведено роз’яснювальну розмову з здобувачами освіти 7-Б класу на тему: «Ментальне здоров’я. Як подбати про себе?».

Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.

Стан ментального здоров’я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних та навіть економічних.

Анна Василівна разом із дітьми обговорили наступне:

– що таке ментальне здоров’я?;

– від чого залежить психічне здоров’я та як його підтримувати?;

– що важливо для підтримання ментального здоров’я на належному рівні?;

– хто має опікуватися Вашим психічним здоров’ям?;

– як зрозуміти, що виникли проблеми з психічним здоров’ям?;

– що таке соціальне здоров’я,  як його підтримувати?;

– як вести здоровий спосіб життя?

У наш час дуже важливо приділяти належну увагу саме ментальному здоров’ю, розуміти, наскільки важливо вести здоровий спосіб життя! Адже фізично і психічно здорове суспільство є фундаментом держави!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *