Щороку 23 квітня ми відзначаємо Всесвітній день англійської мови. Це свято було засновано ООН 19 лютого 2010 року для святкування багатомовності та культурного різноманіття, а також для сприяння у рівноправному використанні всіх офіційних шести мов ООН та поширення використання англійської мови, залучення суспільства до багатомовності. Чому саме дана дата? А тому, що дата святкування обрана на честь дати народження та смерті славетного англійського драматурга, національного символу Англії – Вільяма Шекспіра.

На сьогоднішній час англійська мова є офіційною або має особливий статус у щонайменше 75 країнах з загальною чисельністю населення в більш ніж 2 мільярди людей. Саме англійську як іноземну мову вивчає найбільша кількість людей у світі – від 250 до 350 мільйонів людей, найбільша кількість друкованої продукції у світі видається англійською мовою, саме на основі англійської науковцями створено найбільшу кількість спрощених мов.

Здобувачі освіти Рожнівського ліцею «Гуцульщина» активно відзначили Всесвітній день англійської мови. Під керівництвом вчителя іноземних мов Ярослави Бзової було проведено пізнавальний урок з учнями 3-А класу та урок-бесіду «The Day of English» у 6-А класі. Здобувачам освіти 8-В класу було запропоновано до перегляду презентацію «Language Day» і проведено гру «Lucky Chance». Керівником методичної спільноти вчителів іноземних мов Іриною Сахро було проведено урок з елементами тренінгу для здобувачів освіти 5-В класу на тему «English Language Day» та пізнавальний урок для ліцеїстів 9-А класу, де діти активно працювали в групах та готували і презентували свої міні-проєкти на тему актуальності вивчення англійської мови у наш час. Здобувачам освіти 11-А класу до перегляду було запропоновано презентацію на тему «English Language Day», після чого кожен мав змогу поділитись своїми думками щодо важливості вивчення англійської мови.

У сучасних реаліях знання англійської мови є надзвичайно важливим фактором, який відкриває нам двері до можливостей і повноцінного розвитку особистості. Володіти англійською – це модно і престижно, це те, що диктує нам час, це – успішне і гідне майбутнє, можливість навчатись за межами країни, подорожувати по світу. Адже як влучно зазначив відомий німецький філософ і письменник Йоганн Волфганг фон Ґете: «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина». І ми чітко прослідковуємо, що ця мудрість є актуальною і сьогодні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *