Мабуть, всі ми розуміємо, що ментальне здоров’я – це більше, ніж просто відсутність психічних розладів, це важлива  частина нашого загального здоров’я і благополуччя.  За визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я – це стан щастя та благополуччя, в якому людина може розкривати свої творчі здібності, ефективно реагувати на життєві стреси, продуктивно працювати та вносити свій внесок у суспільне життя. З даного визначення випливає, що ментальне здоров’я об’єднує фізичний та психічний стан людини з її соціальними аспектами. Воно є дуже важливим для втілення бажань, реалізації цілей та досягнення доброго фізичного самопочуття.

Сьогодні, в рамках робочого засідання учнівського самоврядування здобувачів освіти Рожнівського ліцею «Гуцульщина» ім. Федора Погребенника, було проведено заняття. Обговорили з дітьми питання, які найбільш їм близькі та актуальні саме сьогодні. Адже ми живемо в умовах воєнного стану. Попри те, що в нашому регіоні тихо і спокійно, і ми в змозі проживати своє життя без вибухів, зривів, руйнувань, усім нам дуже важко і боляче сприймати те, що відбувається у нашій рідній Україні. І кожному важко по-своєму! Саме тому спільними зусиллями директора ліцею, Олени Радиш, педагога організатора і заступника директора з виховної роботи було проведено розмову з дітьми на тему важливості ментального здоров’я! Вкотре нагадали здобувачам освіти ліцею, як важливо підтримувати одне одного, дотримуватись правила «Всі ми різні, проте всі – рівні», як важливо не соромитись говорити про свої проблеми, звертатись за допомогою до психолога, соціального педагога, класного керівника тощо, не соромитись обговорювати свої переживання  і страхи. Окрім роз’яснювальної бесіди до перегляду дітям було запропоновано тематичну  презентацію  «Вплив ментального здоров’я на життєдіяльність особисті». Обговорили всі можливі проблеми та ризики, узагальнили все нове і разом шукали шляхи вирішення та подолання цих викликів.

Покращення ментального здоров’я –  це постійний процес, якому варто приділяти  увагу. Важливо пам’ятати, що ментальне здоров’я можна тренувати і розвивати, так само як і фізичну форму. Наше ментальне здоров’я є цінним і потребує нашої уваги та догляду. Знання, свідоме ставлення і практика самопізнання допоможуть нам зберегти й поліпшити наше ментальне благополуччя. Продовжуємо розвивати своє ментальне здоров’я і бути на шляху до збалансованого життя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *