21 вересня відзначається Міжнародний день миру. Щорічно у цей день у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку лунає Дзвін миру, який виготовили з монет, що подарували діти з різних країн світу. До того ж важливою традицією Міжнародного дня миру є хвилина мовчання, яка настає о 12:00 за місцевим часом в усіх країнах. Під час неї люди запалюють свічки та вшановують пам’ять осіб, які загинули у війнах.

День миру особливо символічний для України. Адже ми живемо в умовах повномасштабної війни з росією. Змінилося життя усіх українців: постійні обстріли міст різноманітною зброєю, тимчасова окупація частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, повітряні тривоги, мобілізація чоловіків, які щодня захищають свободу нашої країни. Ціною власного життя Збройні Сили борються за незалежність і суверенітет України, тоді як волонтери роблять все можливе, щоб забезпечити бійців зброєю та автівками.   Учні початкових класів  з перших місяців війни долучилися до волонтерського руху. В рамках волонтерського проекту «Наближаємо Перемогу» зроблено чимало корисних справ.

Сьогодні проведено солодку ярмарку на підтримку воїнів-односельчан, приурочену Міжнародному дню миру. Під час перерв ліцей наповнився запахами кулінарних шедеврів. Школярі та батьки приготували смачну випічку: тортики, тістечка; фруктові напої, щоб зібрати кошти . Кожен клас вирізнявся своєю оригінальністю, всім хотілося привернути увагу до своєї продукції. Учні запрошували та продавали власноруч приготовлену  домашню смакоту. Всі учасники ярмарки купували смаколики за доступними цінами. Жваво проходила торгівля, адже кожен хотів долучитися до важливої справи.  Учням вдалося вторгувати 50 244 гривні!  Цього ж дня гроші передано нашому волонтерові Радишу Григорію Григоровичу, який закупить дрони й «цукерки» для наших захисників. Разом до ПЕРЕМОГИ!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *