Про проведення у ліцеї « Всеукраїнського тижня з протидії булінгу», а також з метою виховання почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвитку вміння знаходити шляхи виходу зі складної ситуації, формування навиків відповідальної та безпечної поведінки і попередження поширення негативних явищ в учнівському середовищі, запобігання будь-яких проявів насильства в школі з 16 по 20 вересня 2021 року проведено Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.
Впродовж тижня класними керівниками були проведені тематичні виховні заходи по класах (згідно розкладу). Учні говорили на тему «STOP булінг». Метою роботи вчителів було знайомство з поняттям «булінгу», його попередженням; виховання в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.
Для учнів 9 – 11 класів практичним психологом Томей Д. В. та соціальним педагогом Юрах Х.Я. було проведено тренінгові заняття «Стоп булінг», анкетування «Булінг та його прояви» 7-8-мі класи, « Я та булінг» 10-11-ті класи,виховна година у 3-х класах «Скажи – «НІ!» булінгу» , оформлення інформаційного стенду «Зупинимо булінг разом».
Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учням було роздано пам’ятки про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *