Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні, це також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі понад 640 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі.

Повага до старших — одна з головних цінностей людської моралі. Від нашого ставлення до батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Кожен з нас повинен нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.
[envira-gallery id=”774″]

Щороку у Рожнівському ліцеї «Гуцульщина» проводиться акція «Ті, хто робить добрі справи» та візит старшокласників до домівок пенсіонерів, що потребують допомоги. «Не потрібно рятувати весь світ. Спробуйте зробити кращим життя хоча б однієї людини,”- цим гаслом керувалися учні 8-10 класів, коли допомагали Зваричук Людмилі Йосипівні та Радиш Ірині Дмитрівній жителькам села Рожнів.

Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків. Довге життя – ознака доброго здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *