Булінг –далеко не нова проблема сучасного  суспільства. Масмедіа повсякчас розповідають про жахливі вияви насилля та жорстокості. Тому дуже важливо сьогодні пропагувати відмову від насильства, навчати розуміти одне одного, поважати людей і сприймати їх такими, якими вони є.

Саме тому сьогодні у 10Б класі проведена година спілкування на тему «Булінг у шкільному середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання».

Метою заходу було ознайомити здобувачів освіти з актуальністю проблеми насильства у шкільному середовищі, навчити їх розрізняти види булінгу та розробити відповідну стратегію поведінки в ситуаціях ризику.

Учні переглянули презентацію “Протидія булінгу”, відеоролик «Насилля серед підлітків», прослухали інформаційні тематичні виступи однокласників, а тому отримали багато корисної інформації. Учасники заходу зрозуміли сутність та особливості цього явища. Діти відверто ділилися своїми думками, власними історіями та переживаннями, моделювали різні ситуації прояву булінгу.

Тож сподіваюся, що в нашому класі булінгу (цькування) не буде, а взаємини будуть тільки щирі, дружні, відкриті та доброзичливі. Тільки разом ми зможемо змінити світ і створити безпечне середовище.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *