Ми –українці, і цим пишаємося…. Саме під таким гаслом пройшов з 17.02-21.02.2020 Тиждень української мови в Рожнівському ліцеї «Гуцульщина» імені Федора Погребенника. Заходи, які були заплановані, перетворили дні шкільного життя на свято Українського Слова, яке з гордістю, любов’ю линуло з вуст учнівської молоді.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина ліцею. В школі відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня рідної мови – це і конкурси, й виставки, і змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, Web-квест «Українською в соцмережах – закон!», класні години, засідання кав’ярні-гравікон «Авторська мовознавча кухня». Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Постійний творчий пошук педагогів знайшов досить вдале відображення на уроках української мови та позакласних заходах.

Протягом тижня учні дійшли висновку, що мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Плекаймо рідну мову, бережімо рідну мову!. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, ці слова, промовлені з дитячих уст.

[envira-gallery id=”3549″]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *