До Дня Збройних сил України в Рожнівському ліцеї «Гуцульщина» імені Федора Погребенника відбулася зустріч воїнів Збройних сил України з учнями 10-11 класів. Відкрила захід директор ліцею Олена Радиш. Учні зустріли воїнів з хлібом і сіллю, патріотичними піснями та віршами. На зустріч були запрошені Матейчук Роман, Рибак Едуард, Мацко Григорій, Липко Ігор, Бойко Василь. Дорогих гостей зал вітав гучними аплодисментами стоячи. Під час зустрічі учні дізналися багато нового і цікавого. Відповідаючи на запитання присутніх, запрошені намагалися в доступній формі розповісти про свої солдатські будні, про те, як йшли в наступ і боронились, про солдатську дружбу. Вшанували хвилиною мовчання і воїнів-земляків, які «душу й тіло поклали за нашу свободу». Їхні розповіді вражали кожного, в них були і страшні реалії війни, і жарти.
Старшокласників закликали бути сміливими і мужніми, не боятися пройти військову службу.
Запрошені воїни почули слова подяки і шани від педагогічного та учнівського колективів за їхню мужність, силу волі, витривалість.

Щирі слова подяки військовим за вірність, служіння Україні та її захист висловила директор школи Олена Радиш. Здобувачі освіти подарували квіти, символи ангелів-охоронців та теплу атмосферу нашим захисникам.

Наприкінці зустрічі учні щиро подякували Захисникам за те, що вони, не шкодуючи власних життів, захищають мир та спокій Українців, боронять рідну землю від нападників та вручили їм малюнки та листи, які були написані учнями ліцею. Діти написали найщиріші слова подяки та підтримки у своїх листах, висвітлили свої найтепліші побажання в малюнках.

Учні 11-А класу вручили прапор України, який буде нести в собі частинку душі всіх тих, хто був на передовій, їхнє бажання здобути Перемогу. Його підписав кожен воїн. І коли дивишся на прапор, списаний різними почерками героїв, які сьогодні пишуть історію нашої Батьківщини, не викликає сумніву, що український народ вистоїть і неодмінно переможе! Після основної частини заходу учні запросили воїнів до неформального спілкування за горнятком чаю. Чаювання супроводжувалося розмовами, жартами та запитаннями від учнів.
Події останніх місяців у котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої держави. Горді, що маємо таких земляків. Залишайтеся здоровими, живіть під мирним небом, повертайтесь живими. Низький уклін і шана ВАМ наші захисники! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *